Zeneelmélet, gyakorlati tudnivalók, érdekességek. Hasznos kották pdf, guitar pro és text formátumban.

Gitár zeneelmélet, összhangzattan, skálák

Gitár zeneelmélet, összhangzattan, skálák

Gitárelmélet.blog.hu - Nem csak gitárosoknak

2015. november 02. - stratadmin

Kedves Zenésztársak, hangszeres Kollegák, Tanulók!

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy legyen egy hely, ahova a leghasznosabb zeneelméleti, gitár-, és billentyűs gyakorlatokat gyűjtöm össze. Jelentős részét magam csinálom. Több, mint egy évtizede bújom az ideillő zenével kapcsolatos blogokat, úgy döntöttem összeszedem, kijavítom, magyarázom, megosztom. 20.000 Ft-ért. Ingyen. Nem kell regisztrálni. Nincs havidíj. Igyekszem legalább heti 4-szer 2-szer jelentkezni!

Alapvetően 3 féle bejegyzésre számíthattok: Alap, Haladó és egyéb.

Alap: Olyan zeneelméleti sajátosságok, skálák, akkordok, melyek nélkül elképzelhetetlen a stabil, kifejező játék, legyen az jazz improvizáció, vagy tóparti otthoni sütögetés egy akusztikus gitárral.

Haladó: Haladó gitártechnikák, skálák. Olyan hangsorok, amelyek eltérnek a Dúr vagy moll hangsoroktól. Leginkább a különböző móduszok skáláiról lesz itt szó, származtatott skálákról.

Egyéb: Minden amit fontosnak tartok, viszont nem tartozik a tanulásnak megfelelő 2 témakörbe.

Amitől más lesz ez a blog? Mert kibasz.tt lényegretörő lesz. Mert igyekszem faékegyszerűséggel magyarázni. Ezáltal néha kénytelen leszek az érthetőség kedvéért annyira lecsupaszítani egy-egy anyagot, hogy lehet a tanultabb kollegákat már-már sérteni fogja de alapvetően lesza.om kedvelem, sőt igénylem az építő kritikát.

Várom a visszajelzéseket!

Jó munkát, jó tanulást!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gitarelmelet.blog.hu/api/trackback/id/tr788043826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása